суботу, 24 березня 2012 р.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом


Сьогодні у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з туберкульозом - щорічне професійне свято лікарів-фтизіатрів. У цей день 128 років тому / 1882 / німецький мікробіолог Роберт Кох оголосив про зроблене їм відкритті мікробактерії / збудника / туберкульозу. Через 110 років, в 1993 році, Всесвітньою організацією охорони здоров`я / ВООЗ / туберкульоз був оголошений національним лихом, а 24 березня - Всесвітнім днем боротьби з цим страшним захворюванням.
У цьому році темою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом обрана інноваційна діяльність. Гасло дня «Боротьба з туберкульозом триває. Використовуйте нові підходи для прискорення прогресу».
Метою Всесвітнього дня є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу / ТБ / і зусиллях по ліквідації цієї хвороби. В даний час одна третина світового населення інфікована ТБ. При цьому в 2006 році в світі було зареєстровано 9,2 млн нових випадків захворювання на туберкульоз і 1,7 млн смертей, пов`язаних з цією хворобою.
Партнерство «Зупинити ТБ», мережа організацій і країн, що борються проти ТБ, проводить цей День з метою залучення уваги до масштабів цієї хвороби і способів її профілактики та лікування. ВООЗ працює над значним зменшенням тягаря цього захворювання і дворазовим скороченням до 2015 року смертності від ТБ і його поширеності шляхом проведення стратегії «Зупинити ТБ» і підтримки Глобального плану по боротьбі з ТБ.

пʼятницю, 23 березня 2012 р.

Увага! Увага!

 З 26 березня по 01 квітня  весняні канікули! 
Бажаю добре відпочити та набратися сил для подальшого навчання!!
В школу 02 квітня!