середу, 2 травня 2012 р.

УВАГА! УВАГА! УВАГА!

ШАНОВНІ БАТЬКИ!
 ЗАПРОШУЮ ВАС НА ЗАГАЛЬНОШКІЛЬНІ БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ,
 ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ
03 ТРАВНЯ 2012 РОКУ О 17год. 30 хв. В АКТОВІЙ ЗАЛІ ШКОЛИ.
ТЕМА БАТЬКІВСЬКИХ ЗБОРІВ
 "ВИВЧЕННЯ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ У 2012-2013 Н.Р."
ПРИСУТНІСТЬ УСІХ ОБОВ*ЯЗКОВА !
АДМІНІСТРАЦІЯ ШКОЛИ, КЛАСНИЙ КЕРІВНИК

Свято останнього дзвоника для учнів 11 класів

Згідно з Наказом №181 від 25.04.2012р. "Про проведення Свята останнього дзвоника" святкова лінійка для учнів 11 класів відбудеться 03 травня 2012 року о 8 годині 30 хвилин. Запрошуються учні 5-8 класів.
Чекаю всіх святково одягненими. 
 Навчальні заняття в цей день за розкладом: 1 урок- початок о 7 год. 30 хв., потім приймаємо участь у лінійці, о 9 годині 30 хвилин - уроки далі за розкладом. Навчальні заняття в цей день не відміняються, можуть бути лише деякі зміни в розкладі.

понеділок, 30 квітня 2012 р.

Історія 1 травня...

У язичницькі часи в Західній Європі та на Британських островах першого травня святкувалося початок весняної сівби. Свято починався із заходом сонця в ніч з 30 квітня на 1 травня (Вальпургієва ніч). У міру християнізації Європи, церква активно боролася з цієї язичницької традицією, яка практично повністю була ліквідована до кінця XVIII століття. 
Першотравень в новому вигляді відродився в кінці XIX століття в робітничому русі, що висунула в якості одного з основних вимог введення восьмигодинного робочого дня. 1 травня 1886 соціалістичні, комуністичні і анархічні організації США і Канади влаштували ряд мітингів і демонстрацій. При розгоні такої демонстрації в Чикаго 4 травня, загинуло шість демонстрантів. У ході послідували за цим масових виступів протесту проти жорстоких дій поліції в результаті вибуху бомби послідувала перестрілці було вбито вісім поліцейських і щонайменше четверо робочих, декілька десятків чоловік отримали поранення. За звинуваченням в організації вибуху четверо робітників-анархістів були засуджені до смерті (згодом було доведено, що обвинувачення було хибним). Саме в пам'ять про страчених Паризький конгрес II Інтернаціоналу (липень 1889) оголосив 1 травня Днем солідарності робітників усього світу і запропонував щорічно відзначати його демонстраціями із соціальними вимогами. Таким чином вперше 1 травня як день солідарності трудящих відзначали в Європі та Америці в 1890 році. З тих пір гасло: "Пролетарі всіх країн, єднайтеся!" - Завжди супроводжував колони першотравневих демонстрацій. 
У Російській імперії Першотравень як день міжнародної солідарності вперше відзначили в 1890 році у Варшаві проведенням страйку 10 тис. робітників. З 1897 року маївки стали носити політичний характер і супроводжувалися масовими демонстраціями. На першотравневі страйки і демонстрації 1912-1914 років виходило понад 400 тис. робітників. У 1917 році, після Лютневої революції, Першотравень вперше відсвяткували відкрито: мільйони робітників вийшли на вулиці з гаслами «Геть міністрів-капіталістів», «Вся влада Радам», «Геть імперіалістичну війну». Після Жовтневого перевороту 1917 року свято стало офіційним: цього дня проводилися демонстрації трудящих і військові паради (перший першотравневий парад РККА відбувся в 1918 році на Ходинському полі). На другий день свята, як правило, у всій країні проходили «маївки» - масові святкування на природі. У 1992 році свято було перейменовано в «Свято весни і праці». Традиція виїжджати в цей день на природу, збирати квіти, прикрашати ними свої будинки народилася задовго до виникнення свята світового пролетаріату. Здавна перший день травня було святом весни. У Росії ще з часів Петра I цей день був неробочим, а саме свято називався "маївка". Цей день дуже приємно провести за містом. Оживає природа. Все навколо розцвітає і народжується заново.